Forside / Om os / Nyheder / 2015 / Lone blev mødt med repsekt da hun blev syg

Lone blev mødt med respekt og forståelse da hun blev for syg til at arbejde

- Jeg blev mødt med respekt og forståelse i pensionskassen, og det skabte tryghed for mig i en meget svær situation, fortæller Lone Dalegaard, som måtte opgive sit arbejdsliv på grund af sclerose. Hun var dog rystende nervøs første gang hun kontaktede pensionskassen.

Igennem 14 år holdt Lone Dalegaard fast i sit job i Farmakonomforeningen, selvom hun havde fået konstateret sclerose. Det var afgørende for hende at blive på arbejdsmarkedet så længe som muligt, og derfor satsede hun og den kommunale sagsbehandler i sin tid på et fleksjob. Sådan blev det, først i 25 timer om ugen og i de seneste år blot i 10-12 timer.

- Da jeg ikke kunne klare arbejdet længere, forventede jeg jo, at jeg ville få et skulderklap af den kommunale sagsbehandler for de 14 år, jeg havde holdt ud, og så få en førtidspension. Men jeg blev mødt med mistænksomhed, og det var enormt hårdt, fortæller hun.

Derfor var Lone Dalegaard rystende nervøs, da hun henvendte sig til pensionskassen og skulle have de svære ord ud over læberne: Jeg er ikke længere i stand til at arbejde.

- Det var kun første gang, jeg var nervøs, for jeg blev mødt med venlighed og stor imødekommenhed. Det var en følelse af at blive respekteret og stolet på. Den modtagelse betød alverden for mig, selvom man jo burde kunne forvente god betjening af sin pensionskasse. Men jeg turde ikke have nogen forventninger efter min oplevelse i kommunen, fortæller hun.

Alle spørgsmål er velkomne

Pensionskassen for Farmakonomer har hjulpet Lone Dalegaard i den lange proces mod en førtidspension. I første omgang fik hun et råd om at søge førtidspension hos sin kommune. I det lange år undervejs måtte Lone Dalegaard igennem en arbejdsprøvning – heldigvis på hendes vante arbejdsplads – før det kunne konstateres, at hun ikke havde nogen rest af arbejdsevne tilbage.

- Undervejs havde jeg brug for at få svar på en masse spørgsmål omkring det at skulle på pension, og jeg var altid velkommen i pensionskassen. Når jeg ringede til konsulenten, sagde hun hver gang: ”Jeg har din sag liggende her på mit skrivebord”, og jeg kunne bare spørge løs. Jeg blev taget alvorligt, og det betød jo også, at jeg turde ringe, når jeg var i tvivl om noget, siger hun.

I foråret 2015 fik Lone Dalegaard bevilget offentlig førtidspension, og hun fratrådte sit job i Farmakonomforeningen.


Effektiv og tryg sagsbehandling

- Det skulle fejres med en ferie, siger Lone Dalegaard om lettelsen efter den lange proces mod førtidspensionen.

Hun traf ikke sin sædvanlige konsulent i pensionskassen, da hun ville overbringe den glade nyhed, for konsulenten havde ferie på samme tid. Men det forsinkede ikke pensionskassens sagsbehandling.

- Jeg sendte en kopi af kommunens afgørelse, og da jeg selv kom hjem fra ferie, lå der en bekræftelse fra pensionskassen på, at jeg havde fået bevilget invalidepension herfra også. Hvor var det dejligt effektivt, og jeg blev helt tryg ved fremtiden. Nu har jeg fået ro på og kan se fremad, fortæller Lone Dalegaard.