Forside / Om os / Nyheder / 2015 / Pensionen kommer ikke af sig selv

Pensionen kommer ikke af sig selv    


Seniormøderne i Pensionskassen for Farmakonomer var igen i 2014 en stor succes for de mange fremmødte. På seniormøderne kan medlemmer over 58 år og deres ægtefæller få viden om deres økonomiske vilkår på efterløn og på pension. 

På seniormøderne får medlemmerne et godt indtryk af, hvordan de kan indrette sig i seniorårene, så økonomi, arbejde og fratrædelse på arbejdsmarkedet går bedst muligt op. Det er Pensionskassen for Farmakonomer, der indkalder og afholder i samarbejde med Farmakonomforeningen og FTF’s A-kasse.

- Mange ringer efterfølgende til pensionskassen for at få vendt deres konkrete situation, og det skal de være meget velkomne til, siger Elsabeth Bisgaard fra Pensionskassen, som holder oplæg på møderne sammen med Farmakonomforeningen og a-kassen.

Medlemmerne får den generelle viden på møderne, men kan efterfølgende have spørgsmål til, hvordan det så ser ud lige for dem hver især.

- Jeg kan ofte se på navnet, når jeg får en oplysningsblanket ind, at jeg har talt i telefon med medlemmet tidligere, siger Elsabeth Bisgaard.

Pensionen skal søges
En væsentlig oplysning på seniormøderne er, at man skal huske at søge sin pension. Den kommer ikke automatisk til udbetaling. På hjemmesiden findes en oplysningsblanket til udbetaling af alderspension/ aldersforsikring/alderssum, som printes ud og sendes til pensionskassen.

- Nogle medlemmer tror fejlagtigt, at pensionen automatisk bliver sendt til dem når de er fratrådt deres job. De ringer eksempelvis og fortæller, at de er gået på efterløn og forstår ikke, hvor pensionen bliver af. Men pensionskassen får ikke besked om, når medlemmer går på efterløn. Derfor skal man huske at indsende oplysningsblanketten om udbetaling til os, siger Elsabeth Bisgaard.


Nye datoer for møder i 2015
Også i 2015 holdes seniormøder over hele landet. Desværre har tilslutningen i det nordjyske ikke været så massiv i de senere år, og derfor vil der ikke blive holdt seniormøde i Nordjylland i 2015.

Det samme gør sig gældende på Bornholm, som heller ikke får besøg af pensionskasse, fagforening og a-kasse på et seniormøde i 2015.

Tirsdag den 24. september i København
Onsdag den 7. oktober i Roskilde
Tirsdag den 20. oktober i Århus
Onsdag den 21. oktober i Vejen
Onsdag den 28. oktober i Odense
Torsdag den 3. november i København

Medlemmer over 58 år vil blive inviteret til møderne i august 2015. Der sendes brev til hver enkelt, og man tilmelder sig via det medsendte tilmeldingsskema, hvor alle felter skal udfyldes. HUSK! Først til mølleprincippet er gældende.