Forside / Om os / Nyheder / 2015 / Pensionskassen outsourcer forvaltningen af formuen

Pensionskassen outsourcer
forvaltningen af formuen

Pensionskassen for Farmakonomer har valgt at outsource formueforvaltningen til én formueforvalter, amerikanske BlackRock, som er en af verdens største kapitalforvaltere.
– Formålet er at få den samlede formue på 10 milliarder kroner til at give et stabilt højt afkast til gavn for medlemmernes pensioner, siger administrerende direktør i pensionskassen Peter Bache Vognbjerg.

- Samarbejdet med BlackRock har flere formål. Først og fremmest mener vi, at BlackRock kan sikre vores medlemmer et stabilt højt afkast og sænke vores omkostninger. Men næsten lige så vigtigt er, at BlackRock skal hjælpe os i forhold til de øgede krav til rapportering mv., som vi oplever fra myndighederne i disse år. Det parameter har også været vigtigt for vores valg af formueforvalter, siger Peter Bache Vognbjerg.

Ved at alliere sig med en af de store i branchen inden for kapitalforvaltning og risikostyring, vil Pensionskassen for Farmakonomer fortsat kunne leve op til kravene, mener Peter Bache Vognbjerg.

- Assistancen til rapportering og risikostyring har været vigtig for vores valg af formueforvalter på samme måde som at opnå et stabilt højt afkast og lave omkostninger, siger pensionskassens administrerende direktør.

Den nye aftale betyder, at det bliver nemmere at være en lille pensionskasse i Danmark, og det er netop hvad Pensionskassen for Farmakonomer er med sine 7.600 medlemmer.

Aftalen er meddelt i en fælles pressemeddelelse mellem Pensionskassen for Farmakonomer og BlackRock:

- Vi er ydmyge og taknemmelige for den tillid som Pensionskassen for Farmakonomer udviser os ved at outsource til os. Outsourcing af hele eller dele af kapitalforvaltning og risikostyring er mere almindelig i lande som eksempelvis Holland, men vi har oplevet en stigende interesse fra danske pensionskasser og forsikringsselskaber, og nu viser farmakonomerne, at det ikke behøver at være en bekymring at høre til blandt de mindre pensionsudbydere, siger Peter Beske Nielsen, som har ansvar for BlackRock’s forretning i Norden, i pressemeddelelsen.