Forside / Om os / Nyheder / 2015 / Pensionskassens boliger overgår til fond

Pensionskassens boliger overgår til fond 

Medlemmer af Pensionskassen for Farmakonomer kan fortsat leje en bolig, selvom de 12 ejendomme med tilsammen 466 lejemål er solgt til Ejendomsfonden DEAS Invest I. Ejerskiftet sker pr. 1. januar 2015. 

Ejendomsfonden ejes af flere pensionskasser i fællesskab, og den råder nu over 929 lejemål i 20 ejendomme, som primært ligger i Københavnsområdet.

Pensionskassen for Farmakonomer har købt aktier i fonden, som desuden ejes af Sampension KP Livsforsikring og PKA A/S, der administrerer pensionskasser for sygeplejersker, lægesekretærer, sundhedsfaglige, socialrådgivere, socialpædagoger og kontorpersonale.

- Det er vigtigt for os, at vi beholder anvisningsretten til en del af boligerne, samtidig med, at vi har solgt vores ejendomme til fonden, siger administrerende direktør i Pensionskassen for Farmakonomer Peter Bache Vognbjerg.

Salget af boligerne frigiver 350 millioner pensionskroner, som skal bruges til nye investeringer til en bedre forrentning. Den fælles ejendomsfond har samtidig mulighed for at belåne boligerne til en for tiden meget lav rente.

Mere stabilt drift i boligfond
Driften af pensionskassernes boliger bliver mere stabil, fordi den større samlede boligmasse betyder, at fonden bliver mindre sårbar over for store renoveringer.

- Vi får samtidig en større spredning af boligerne, og selvom farmakonomerne kun råder over hver tredje ledige lejlighed i fællesskabet, ser vi overgangen til fondseje som en stor samlet gevinst. Vi håber naturligvis, at fonden på sigt får flere ejendomme, når forhåbentligt flere pensionskasser vælger at indgå i den med deres ejendomme. Det betyder formentlig også en større geografisk spredning af boligerne, siger Peter Bache Vognbjerg.

Overgangen til den fælles fond får ingen betydning for de nuværende lejere. Dog vil lejerne i nogle af ejendommene få tilbudt at købe ejendommen som andelsboliger.