Formand vil bevare nærhed og fællesskab

Den nye formand for Pensionskassen for Farmakonomer efter Susanne Engstrøm advokat Jesper Hjetting ønsker at holde fast i de gode, fornuftige investeringer og i oplevelsen af samhørighed. 

- Såvel medlemmer som medarbejdere i pensionskassen oplever en samhørighed, en generel følelse af at være ”os”, som ikke findes i et forsikringsselskab. Den oplevelse af nærhed vil jeg gerne være med til at bevare og styrke, siger den nye formand.

Jesper Hjetting er advokat hos Rønne & Lundgren, og sad i forvejen i pensionskassens bestyrelse som særligt forsikringskyndig inden han overtog formandsposten. Han mener, at linjen med gode og fornuftige investeringer skal fastholdes og udbygges, så der også i fremtiden kan udbetales gode pensioner til farmakonomer.

- Det skal være sådan, at også de unge medlemmer i pensionskassen ved, at der vil være penge til dem, når de bliver gamle, siger han.

Dygtige på prisen
Jesper Hjetting mener ikke, at medlemmerne i det daglige vil mærke forskel på, at det er en advokat, der sidder for bordenden, og ikke en farmakonom.

- I det væsentlige vil der ikke være forskel, men naturligvis har jeg den juridiske indfaldsvinkel på tingene. Jeg kan bidrage med at vurdere spørgsmål af juridisk karakter, som det også skete i min tid som bestyrelsesmedlem. Det er netop styrken i en bestyrelse, at vi er forskellige profiler på holdet, så de beslutninger, vi træffer, er belyst fra mange vinkler, siger Jesper Hjetting.

Et af den nye formands ønsker er, at omkostningerne til at drive pensionskassen for skal være så konkurrencedygtige som muligt.

- Vi skal passe på fællesskabet og beskytte kollektivet. Det gælder både i forhold til udbetalinger og i forhold til prisen for at drive pensionskassen. Denne opgave bidrager såvel bestyrelsen som administrationen til, siger formanden, som har mange års erfaring inden for netop livsforsikringer.

Siden 1989 har Jesper Hjetting arbejdet med livsforsikringer både som ansat i forskellige forsikringsselskaber og som praktiserende advokat og rådgiver.

- Der er ikke meget inden for livsforsikringer, jeg ikke har prøvet. Jeg kender historikken i lovgivningen, og jeg har haft hænderne nede i den type opgaver, som administrationen varetager for pensionskassen.

Jesper Hjetting er gift, og hans kone er også jurist. I fritiden er det naturen, der trækker, og han nyder at tilbringe tid i sit sommerhus, gå på jagt og selv tilberede det vildt, han nedlægger.

Jesper Hjetting er forfatter og medforfatter til flere bøger om pension, herunder flere lærebøger.