Forside / Om os / Nyheder / 2016 / Dialog om pensionen på Farmakonom Dage

Dialog om pensionen på Farmakonom Dage

To faglige søndage for farmakonomer i Århus og København 6. og 13. marts 2016. Blandt de mange tilbud var pensionsstanden, hvor medarbejdere fra Pensionskassen for Farmakonomer inviterede til dialog og gav svar på pensionsspørgsmål.

Hvor stor en skattefri aldersforsikring kan jeg hæve, hvis jeg går på pension som 60 årig? Som 63 årig eller 65 årig? Dette spørgsmål og mange andre fik farmakonomerne svar på i pensionsstanden, hvor medlemschef Anne-Katrine Dalgaard og chefkonsulent Elsabeth Bisgaard stod til rådighed.

Fra standen kunne de logge på it-systemet og kalde det enkelte personnummer frem, for at give konkrete svar. Det foregik på samme måde, som når medlemmer ringer ind til pensionskassen, når de har brug for et svar eller et godt råd. Men på Farmakonom Dage var det nærliggende at få dialogen direkte.

Hvad skal jeg foretage mig, når jeg skifter job til et andet apotek? Ingenting lød svaret, din pensionsordning følger dit personnummer. Men i andre situationer skal du henvende dig.

En del tog imod tilbuddet om at få en frisk pensionsoversigt med sig hjem. 


Pension er for 50plus
- Pensionsstanden er nok ikke den første stand, jeg ville vælge at gå til, siger unge Nazia Naseem fra Østerbro Apotek på sin vej rundt på udstillingen i Falkoner Center.

- Det er selvfølgelig rart at kende sine rettigheder, men jeg er sikker på, at min pensionsopsparing ligger i gode hænder, tilføjer hun. Hendes gode veninde Rezzan Duvarci fra Glostrup Apotek tænker, at det med pension må interessere kollegerne på 50plus.

- Jeg tænker ikke over min pension, selvom jeg selvfølgelig gerne vil have en god pension engang. Men det er jo ikke noget, som unge taler om, siger hun.


Pension taler vi ikke om
Sasja Andreassen fra apoteket på Hvidovre Hospital får svar på sine spørgsmål. Hun synes det er i orden, at pensionsordningen er en del af overenskomsten, så man ikke skal tænke videre over det.

- Jeg tænker, at de klarer det fint i pensionskassen. Det er i hvert fald det, jeg hører. Men pension er ellers ikke noget, vi taler om på arbejdspladsen i hverdagen, siger hun.


Kan jeg selv investere
I gennem længere tid har Kristina Pejkic fra Stengade Apotek i Helsingør tænkt på at ringe for at høre, om hun selv kan vælge, hvordan opsparingen skal investeres. Men det er ikke en mulighed for farmakonomer.

- Så er der en ting mindre, jeg skal tage stilling til. Men det ville nok skabe større interesse for pensionen, hvis man havde medindflydelse på investeringerne. Når andre styrer, er det ude af ens hænder, siger hun.Spørger fordi det er svært
Lene Jensen fra Hørsholm Apotek fik en lang snak med Anne-Katrine Dalgaard. - Måske er jeg interesseret, fordi det er svært og jeg ønsker overblik, siger hun. Lene Jensen har mange år endnu til pensionsalderen.

- Men det er godt at vide, hvordan jeg står. Jeg er glad for min pensionskasse og for den service, jeg får, når jeg henvender mig, siger hun.Giv mig bare nyhedsbrevet
Farmakonomer i alle aldre viste stor interesse for pensionskassens nyhedsbrev, som de kunne tilmelde sig på standen. Tilslutningen har medvirket til, at flere end ét tusinde farmakonomer modtager nyt fra pensionskassen direkte i mailboksen.

Men der er et stykke vej endnu for at nå målet på 2.000 modtagere i 2016. Derfor trækker vi lod om præmier for hver 500 nye abonnenter til nyhedsbrevet.

Du har mulighed for at få nyhedsbrevet, som du kan tilmelde dig her.Fakta: Aldersforsikringen er et engangsbeløb for medlemmer, der er optaget i Pensionskassen for Farmakonomer før 1. januar 2013. Aldersforsikringen er en afløser for alderssummen.