Forside / Om os / Nyheder / 2016 / Europa har øje på pensionskassens valg

Europa har øje på pensionskassens valg

Som den første pensionskasse i Danmark har Pensionskassen for Farmakonomer valgt at lade en international kapitalforvalter få opsparingen til at yngle. Danske medier følger op på denne outsourcing med positive ekspertvurderinger, og ude i Europa er nyheden en af de mest læste i branchen.

En af branchen store internationale analytikere Investment & Pensions Europe (IPE) bragte nyheden om samarbejdet mellem danske farmakonomers pensionskasse og den amerikanske kapitalforvalter BlackRock i december, og trods det sene tidspunkt på året blev artiklen en af årets mest læste i 2015.

I Danmark har Jyllands-Posten fulgt op og har bedt eksperter kommentere betydningen af det nye samarbejde. Her siger aktuar Jørgen Svendsen, direktør i pensionsmæglerselskabet AFPR, at BlackRock sagtens kan komme til at indtage en større del af det danske pensionsmarked. Han siger til avisen, at BlackRock er en stor investeringsfabrik, hvor man kan få meget lave priser.

- Det er en god løsning for de mindre pensionskasser, siger Jørgen Svendsen, som mener, at de små pensionskasser er nødt til at outsource.

Vicedirektør i Alm. Brand Jacques Skovgaard siger i samme artikel, at han godt forstår, at de mindre pensionskasser gerne vil bevare deres selvstændighed. 

- En pensionskasse kan sagtens gøre en forskel for sine kunder i forhold til kundenærhed og administration, men have behov for samarbejdspartnere inden for fx formuepleje og regulatorisk rapportering, siger Alm. Brand vicedirektøren.

Administrerende direktør i Pensionskassen for Farmakonomer Peter Bache Vognbjerg sagde til IPE-nyhedsbrevet i december 2015, at han mener, BlackRock vil være i stand til at skabe et stabilt højt afkast til medlemmernes pensioner og samtidig reducere omkostningerne.

- Næsten lige så vigtigt er BlackRocks evne til at hjælpe os med at leve op til de stigende myndighedskrav om rapportering, sagde Peter Bache Vognbjerg til IPE.

Til farmakonompension.dk siger pensionskassens direktør:

- Samarbejdet med Black Rock giver samtidig den nødvendige ro til at finde den rigtige løsning for pensionskassen på sigt, siger Peter Bache Vognbjerg.

Læs her nyheden om valget af BlackRock