Forside / Om os / Nyheder / 2016 / Nu kan du lade din aldersforsikring stå

Nu kan du lade din aldersforsikring stå

Bestyrelsen har lyttet til en opfordring fra flere medlemmer og har besluttet, at du kan lade din aldersforsikring blive stående til gode renter, når du går på pension, hvis ikke du skal bruge pengene med det samme. 

Aldersforsikringen er et engangsbeløb, som normalt udbetales i forbindelse med alderspension eller invalidepension. Men nu er det blevet muligt at lade opsparingen blive stående i pensionskassen efter pensionering.

Muligheden kan benyttes af medlemmer, der ikke står og skal bruge engangsbeløbet med det samme. Aldersforsikringen kan blive stående til renter, der kan være væsentligt højere end pengeinstitutternes, i op til 15 år efter det tidspunkt, hvor medlemmet ville kunne gå på alderspension eller får bevilget invalidepension.

Det har krævet en ændring af Pensionsregulativet, og denne ændring har bestyrelsen foretaget på sit møde 16. august 2016.
Medlemmer, der er optaget i pensionskassen før 1. januar 2013 har en aldersforsikring. Efter 1. januar 2013 er det ikke muligt at spare op til en engangsudbetaling, og derfor går hele pensionsindbetalingen nu til den løbende, livslange alderspension.

Alle medlemmer med aldersforsikring vil få den udbetalt enten i forbindelse med invalidepension eller alderspension, og kan udskyde udbetalingen i op til 15 år. Ved dødsfald før pensionsalderen udbetales aldersforsikringen til nærmeste pårørende eller andre begunstigede.