Forside / Om os / Nyheder / 2017 / Administrationen kan æde små pensioner

Administrationen kan æde små pensioner

Pensionskassen for Farmakonomer opfordrer nu medlemmer med små, inaktive opsparinger, til at samle deres pensioner. – Generelt er det fornuftigt at overflytte små depoter, fordi de ellers bliver ædt op af administration, siger medlemschef Anne-Katrine Dalgaard. 

En lille, hvilende pensionsopsparing kan vise sig at være værdiløs, når den skal til udbetaling, fordi den kan være spist op af administration. For at undgå dette har brancheforeningen Forsikring & Pension opfordret alle pensionskasser og pensionsselskaber til at markere små depoter under 20.000 kroner med flag.

Flagningen vil fremgå af de personlige oversigter på PensionsInfo, og man vil få øje på dem hver gang man logger på. Pensionskassen for Farmakonomer er allerede begyndt at flagmarkere de små depoter.

- Det er generelt set fornuftigt at overflytte små depoter til den pensionsordning, man indbetaler til nu. Det vil altid være en god idé at ringe til pensionskassen og få rådgivningen, inden man beslutter sig, siger Anne-Katrine Dalgaard.

Hensigten med flagning er hele tiden at gøre opmærksom på, at det kan betale sig at overflytte små, hvilende opsparinger. Man bliver på den måde mindet om hver gang man logger på PensionsInfo, at der kan være  fordele ved at samle sine pensioner.

Anbefalingen fra Forsikring & Pension har virkning fra 1. kvartal 2017, hvor pensionskasser og -selskaber opfordres til at markere med et flag ud for alle små, inaktive pensionsordninger på mindre end 20.000 kroner. Det gælder dog ikke klatpensioner, man har sparet op til igennem sin bank.