Forside / Om os / Nyheder / 2017 / Pensionen påvirkes af den lave rente

Pensionen påvirkes af den lave rente

Fra januar 2018 falder pensionsudbetalingerne fra Pensionskassen for Farmakonomer med cirka 1,1 procent. Det er resultatet af en nedsættelse af kontorenten, som pensionskassens bestyrelse vedtog i november sidste år, og som blev meldt ud på hjemmesiden og i et nyhedsbrev i december 2016.

Kontorenten er sat ned fra 4,5 til 3,4 procent i 2017, og det kommer pensionisterne til at mærke i den pension, de får udbetalt fra årsskiftet 2018.

Størrelsen på de udbetalte pensioner er beregnet ud fra, at der indgår en kontorente på 4,5 procent. Når kontorenten sættes ned til 3,4 procent, vil pensionsudbetalingen derfor nedsættes tilsvarende med cirka 1,1 procent.

Nedsættelsen af kontorenten blev meddelt på hjemmesiden og i et nyhedsbrev fra pensionskassen i december sidste år, og nu minder vi endnu en gang om konsekvensen af den lavere kontorente, nemlig den lavere pensionsudbetaling.

Cirka 1,1 procent mindre

Både opsparing og udbetaling af pensioner bliver påvirket af den nedsatte kontorente. Det er desværre ikke første gang, at pensionskassen har set sig nødsaget til at sætte kontorenten ned – det skete også under finanskrisen og påvirkede opsparing og pensionsudbetalinger i både 2009 og 2010.

Den nedsatte kontorente på 3,4 procent er en effekt af det historisk lave renteniveau.

Så meget påvirkes pensionen

De kommende pensionsudbetalinger bliver en smule mindre end hidtil. Hvis man hver måned får eksempelvis 12.000 kroner før skat i pension fra pensionskassen, svarer en nedsættelse på 1,1 procent til 132 kroner om måneden. Det betyder, at den fremtidige pension fra pensionskassen bliver på 11.868 kroner pr. måned.

Hvis du har spørgsmål til din opsparing eller pensionsudbetaling, er du velkommen til at kontakte pensionskassen.