Forside / Om os / Nyheder / 2017 / Pensionskassens ældste medlem fylder 100 år

Pensionskassens ældste medlem fylder 100 år

Gunver Andersen er pensionskassens ældste, nulevende medlem. Hun nyder godt af, at farmakonomernes pensionsordning består af en livslang pension. Det betyder nemlig, at medlemmerne får udbetalt alderspension fra de går på pension og resten af livet.

Det ældste medlem i Pensionskassen for Farmakonomer fylder 100 år den 19. august 2017. Gunver Andersen har været ansat på Holbæk Elefant Apotek i hele sin 40årige karriere på apotek. Hun startede som defektrice i pakkeafdelingen året efter afslutningen af 2. Verdenskrig.

- 40 års jubilæum på apotek er ikke så usædvanligt. Jeg har været med til at fejre flere på apoteket efter jeg selv gik på pension, siger hun. 

Siden hun gik på pension, har Gunver Andersen haft et aktivt seniorliv med mange ture i det fri sammen med veninder. Det er måske vandreturene og det gode udendørsliv, der har holdt hende frisk, for sådan føler hun sig stadig på tærsklen til de 100 år.

- Jeg har et godt liv, og klarer det meste selv, siger hun. I hverdagen får hun sine dagligvarer leveret, og hun har praktisk hjælp i hjemmet. Men maden tilbereder hun selv, og det samme gælder bollerne til kaffebordet.

Tager trapperne selv

Gunver Andersen bor fortsat i sin egen lejlighed, som ligger på 2. sal. Fra altanen har hun udsigt over byens røde hustage og den smukke Holbæk Fjord. Men det kniber efterhånden med at klare den store altan, så hun må undvære sommerblomsterne.

Selvom Gunver Andersen er gangbesværet, og må have hjælp, når hun skal uden for hjemmet, insisterer hun på at holde sin runde fødselsdag med en udflugt for venner og familie. Det er dog lidt irriterende at være afhængig af andres hjælp, synes hun. Men trapperne tager hun selv i den daglige tur til stueetagen for at hente avisen.

- Trapperne kan jeg sagtens klare, det tager bare noget tid, siger fødselaren, som føler sig frisk og klar.

Pensionskassen ønsker tillykke med den 100 års fødselsdag.

Vi lever længere

Danskerne lever længere og kan forvente flere år på folkepension. Det skriver Danmarks Statistik i magasinet ”Bag tallene” i august 2017. Ikke overraskende er det kvinderne, der kan forvente at få flest år på folkepension og det er også kvinderne, der er i mindst risiko for at dø før pensionsalderen.

Mange år på folkepension hænger desuden sammen med god uddannelse, fremhæver Danmarks Statistik.

Pensionskassen for Farmakonomer er opmærksom på denne udvikling, og har fra 2017 ændret beregningerne af medlemmernes forventede levetid ud fra Finanstilsynets anbefalinger.

Læs mere om pensionskassens beregnede levetider