Forside / Om os / Pensionskassens historie

Pensionskassens historie

Pensionskassen for Farmakonomer har sine rødder i Danske Apoteksdefektricers Pensionskasse, som blev grundlagt i 1946. Den oprindelige pensionskasse blev også kaldt 10-kroners kassen efter bidragets størrelse.

Den 1. november 1965 blev Apoteksassistenternes Pensionskasse oprettet i det nuværende regi, og den 1. marts 1967 blev Apoteksdefektricernes Pensionskasse oprettet, hvorefter den oprindelige pensionskasse blev sat under afvikling.

De to pensionskasser blev sammenlagt i 1981 under navnet Apoteksteknikernes Pensionskasse. Navnet blev senere ændret til Apoteksassistenternes Pensionskasse, og i forbindelse med indførelsen af stillingsbetegnelsen farmakonom blev navnet ændret den 1. oktober 1999 til Pensionskassen for Farmakonomer.

Det oprindelige medlemstal på godt 300 medlemmer i 1965 er siden øget væsentligt til 7.610 medlemmer ved udgangen af 2014.

Administrationen ligger centralt i København på adressen Grønningen 15, st. th. 1270 København K.

Læs også "Den lille pensionskasse er fyldt 50"

Vores logo

Pensionskassen for Farmakonomer fik nyt logo i forbindelse med laceringen af den nye hjemmeside i juni 2015. Logoet er sammensat af pensionskassens initialer og symbolet på den græske gud for lægekunst.

Læs mere